elib
DLR-Header
DLR-Logo -> http://www.dlr.de
DLR Portal Home | Impressum | Datenschutz | Kontakt | English
Schriftgröße: [-] Text [+]

Effects of elevated and super-elevated carbon dioxide on salad crops for space

Wheeler, R. M. und Spencer, L. E. und Bhuivan, R. H. und Mickens, M. A. und Bunchek, Jess Marie und van Santen, E. und Massa, G. D. und Romeyn, M. W. (2024) Effects of elevated and super-elevated carbon dioxide on salad crops for space. Journal of Plant Interactions, 19 (1). Taylor & Francis. doi: 10.1080/17429145.2023.2292219. ISSN 1742-9145.

[img] PDF - Verlagsversion (veröffentlichte Fassung)
3MB

Offizielle URL: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/17429145.2023.2292219


elib-URL des Eintrags:https://elib.dlr.de/205551/
Dokumentart:Zeitschriftenbeitrag
Titel:Effects of elevated and super-elevated carbon dioxide on salad crops for space
Autoren:
AutorenInstitution oder E-Mail-AdresseAutoren-ORCID-iDORCID Put Code
Wheeler, R. M.NASA Kennedy Space CenterNICHT SPEZIFIZIERTNICHT SPEZIFIZIERT
Spencer, L. E.LASSO II - Noetic Strategies, Kennedy Space CenterNICHT SPEZIFIZIERTNICHT SPEZIFIZIERT
Bhuivan, R. H.Corteva AgriscienceNICHT SPEZIFIZIERTNICHT SPEZIFIZIERT
Mickens, M. A.NASA Kennedy Space CenterNICHT SPEZIFIZIERTNICHT SPEZIFIZIERT
Bunchek, Jess MarieJess.Bunchek (at) dlr.dehttps://orcid.org/0000-0001-9841-6634164360980
van Santen, E.University of FloridaNICHT SPEZIFIZIERTNICHT SPEZIFIZIERT
Massa, G. D.NASA Kennedy Space CenterNICHT SPEZIFIZIERTNICHT SPEZIFIZIERT
Romeyn, M. W.NASA Kennedy Space CenterNICHT SPEZIFIZIERTNICHT SPEZIFIZIERT
Datum:2024
Erschienen in:Journal of Plant Interactions
Referierte Publikation:Ja
Open Access:Ja
Gold Open Access:Ja
In SCOPUS:Ja
In ISI Web of Science:Ja
Band:19
DOI:10.1080/17429145.2023.2292219
Verlag:Taylor & Francis
Name der Reihe:Taylor & Francis
ISSN:1742-9145
Status:veröffentlicht
Stichwörter:Space habitats typically have elevated CO2 and NASA is considering growing leafy greens in space to supplement astronauts’ diets. Dragoon’ and ‘Outredgeous’ lettuce, ‘Amara’ mustard, ‘Extra Dwarf’ pak choi, shungiku, ‘Red Russian’ kale, ‘Toscano’ kale, and ‘Barese’ Swiss chard were grown for 4 weeks at 400, 1500, 3000, and 6000 ppm CO2. Shoot fresh mass at 28 days was greater for one of more elevated CO2 levels for all species/cultivars except ‘Toscano’ kale. Fresh mass varied by species/cultivar, with pak choi and ‘Dragoon’ lettuce showing the greatest yields. Super-elevated CO2 (6000 ppm) reduced shoot mass for both lettuce cvs. compared to 3000 ppm. Elevated CO2 increased K levels for most species/cultivars but decreased Mg for some species/cultivars. CO2 affected Vitamin B1 and Vitamin C content but had no effect on Vitamin K. ‘Toscano’ and ‘Red Russian’ kale, and Amara mustard had the highest mineral and vitamin content.
HGF - Forschungsbereich:Luftfahrt, Raumfahrt und Verkehr
HGF - Programm:Raumfahrt
HGF - Programmthema:Technik für Raumfahrtsysteme
DLR - Schwerpunkt:Raumfahrt
DLR - Forschungsgebiet:R SY - Technik für Raumfahrtsysteme
DLR - Teilgebiet (Projekt, Vorhaben):R - Projekt EDEN Next Generation Phase II [SY]
Standort: Bremen
Institute & Einrichtungen:Institut für Raumfahrtsysteme > Systemanalyse Raumsegment
Hinterlegt von: Bunchek, Jess Marie
Hinterlegt am:26 Jul 2024 12:50
Letzte Änderung:26 Jul 2024 12:50

Nur für Mitarbeiter des Archivs: Kontrollseite des Eintrags

Blättern
Suchen
Hilfe & Kontakt
Informationen
electronic library verwendet EPrints 3.3.12
Gestaltung Webseite und Datenbank: Copyright © Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt (DLR). Alle Rechte vorbehalten.